top of page

Yhteisötaidekoulu

Hehkumahku

Tietoa toiminnasta ja ideasta toiminnan taustalla

Yhteisötaidekoulu Hehkumahku on Tampereella ja Pirkanmaalla toimiva yhteisötaiteellista opetusta ja tekemistä tarjoava ja tutkiva taidekoulu. Hehkumahkun pääasiallinen tarkoitus on luoda yhteisöllisempää taiteen tekemistä, sekä tarjota matalan kynnyksen mahdollisuuksia erilaisten taidemuotojen kokeiluun myös niille, jotka eivät varsinaista harrastusta aloittaisikaan. Lähestymistapa taiteeseen on monitaiteellinen, ja yhteisöömme kuuluu monen alan ammattilaisia. Ensisijaisena tavoitteenamme ei ole pelkästään teknisen osaamisen lisääminen, vaan yhdessä tekemisen ja luovuuden ilon löytäminen. Tahdomme kannustaa myös perheitä yhteisen luovan tekemisen pariin! Yhtenä tavoitteena Hehkumahkussa on myös taiteellisen saavutettavauuden lisääminen.

 

Yhteisötaidekoulu Hehkumahku järjestää taidetyöpajoja, isompia tapahtumapäiviä ja tempauksia, esityksiä, lasten syntymäpäiväjuhlia sekä muuta hauskaa toimintaa lapsille ja perheille. Taidepajakokonaisuuksia järjestetään säännöllisesti Mahdollisuuksien Tilalla ja Tahmelan Huvilalla Tampereen Pispalassa. Teemme yhteistyötä aktiivisesti myös Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa, ja tuotamme heille työpajoja ja esityksiä sekä lapsille (Taidekaari) että ikäihmisille. Teemme myös tilauskeikkoja erilaisten yritysten, yhteisöjen ja yksityishenkilöiden tapahtumiin.

 

Hehkumahkussa hyörivät ja pyörivät lystikkäät hahmot Täti Hendersson, Ruuti-Klovni ja Nalle, joihin voit tutustua enemmän sivun alalaidassa. Hahmot voi tavata Hehkumahkun tapahtumissa, mutta heidät voi tilata myös omaan tapahtumaan! Hahmot järjestävät innostavaa lastenohjelmaa, sirkusta, taideleikkejä ja esityksiä kaikenikäisille ja eri kokoisille osallistujaryhmille.

 

Ota yhteyttä, mikäli haluat tilata Hehkumahkun palveluita omaan tapahtumaasi!
 

Taidetoiminnan lisäksi yhteisötaidekoulu Hehkumahku organisoi Prosessoiva vanhemmuus -ryhmän toimintaa. Ryhmä tarjoaa uutta tietoa, ideoita ja tukea vanhemmuuteen. Ryhmässä voi jakaa vanhemmuuden kipukysymyksiä, saada uusia ideoita ja näkökulmia sekä uudenlaisia toimintamalleja vanhemmuuteen liittyen; arjen helpottamiseksi ja leikittämiseksi. Lisätietoa prosessoivasta vanhemmuudesta täällä.

 

Hehkumahku on perustettu on perustettu 2018 ja sen toimintaa tuottavat taide- ja kulttuurialan ammattilaiset Tästä tulee niin hieno maailma ry:stä.

Tervetuloa mukaan Hehkumahkuun!

Tutustu Hehkumahkun omiin hahmoihin!

Ruuti ja Täti Hendersson_edited.png

Täti Hendersson

Täti Hendersson on ikiaikainen herkkusuu ja romantikko, joka järjestää mielellään hulppeita teekutsuja ystäviensä kanssa. Hän on loistava tarinankertoja ja ihastuttaa lapsia hersyvällä naurullaan ja kiehtovilla loitsutaiollaan.

klovnit-5200.jpg

superrRuuti-Klovni

Ruuti-klovni on kekseliäs ja utelias seikkailija, joka innostuu helposti uusista asioista. Hän tykkää temppuilla ja leikkii mielellään lasten kanssa erilaisissa sirkusvälineillä tai taiteilee vaikka kaupungilla. Ruuti-klovni rakastaa tapahtumia ja erilaisia yllättäviä tempauksia.

nalle2_edited.png

Nalle

Nalle on nerokas ja suloinen tripladosentuutti ja mm. avaruuspölyn liikearvoitusten asiantuntija. Sen löytää usein rakentelemasta erilaisia laitteita tai piilottelemasta puiden takaa, sillä se ujostelee ihmisiä. Hunajalla saat sen kuitenkin varmasti houkuteltua lähemmäs!

bottom of page